Menu

Om de tuin aan te kleden gebruik je een tuinbeeld

De tuin is een belangrijke plek bij ons huis. Een plek waar we lekker uitrusten en in de zomer lekker op het terras kunnen genieten van een welverdiende borrel. Voor velen is het bezig zijn in de tuin ook echt een hobby. Er zijn tal van verschillende soorten tuinen van elkaar te onderscheiden en het inrichten van de tuin is in veel opzichten vergelijkbaar met het inrichten van het interieur. 

Er zijn tal van overwegingen te maken, bijvoorbeeld welke beplanting je wil hebben, de soort bestrating en of je misschien een vijver in de tuin wil plaatsen. Ook op het gebied van exterieur en meubilair zijn er diverse opties. Om de tuin verder compleet af te maken en aan te kleden kun je ook nog kiezen voor het plaatsen van een of meerdere tuinbeelden.

Tuinkabouters zijn erg populair

Een tuinbeeld is erg populair de laatste jaren en er zijn dan ook duizenden soorten die binnen deze categorie vallen. Een van de populairste varianten van een tuinbeeld, is misschien wel de tuinkabouter. De kabouters met hun herkenbare appelwangetjes en rode puntmutsjes geven de tuin een vrolijke uitstraling. 

De mythe rondom de kabouters en dat ze ’s nachts zouden werken in de tuin, maakt het hebben van zo’n vrolijk tuinbeeldje natuurlijk alleen maar leuker. Tuinkabouters zijn er in verschillende soorten en in veel gevallen dragen ze ook een attribuut of voorwerp mee verwijzend naar de mythe, zoals bijvoorbeeld een klein gietertje om de planten water te geven of een klein harkje om de tuin netjes mee te houden.

Een tuinbeeld geeft de vijver een nieuwe uitstraling

Voorheen was het tuincentrum de aangewezen plek om al je tuinbeelden te vinden, maar in de loop der jaren heeft deze handel zich steeds meer naar het internet verplaatst. In een van de webshops vind je dan ook een uiteenlopend assortiment aan tuinbeelden in verschillende stijlen die je in jouw tuin kan passen.

Tip: vissende tuinkabouters

Dit gaat van de eerdergenoemde tuinkabouters tot abstracte sculpturen bijvoorbeeld van brons die je tussen de begroeiing of op het gras kan plaatsen. Voor mensen met een vijver, is een tuinbeeld vaak ook een aanwinst die je eventueel kan integreren met de waterpomp, waarmee je van je tuinbeeld een fontein maakt. Een tuinbeeld doet de uitstraling van de tuin vaak erg goed.